Verras je klanten met verse vis

Verwen je klanten met ultraverse vis uit onze viswinkel

Verse vis aan steile opmars bezig

Vis maakt deel uit van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Meer en meer mensen geraken daarvan overtuigd en ontdekken de troeven van verse vis. Je zal vast al gemerkt hebben dat ook jouw klanten voor een lekker visgerecht te vinden zijn. Zowel tijdens de winter als de zomer zijn visgerechten echte toppers. In combinatie met wintergroenten of heerlijk fris en licht,… Het is allemaal mogelijk!

Viswinkel met uitgebreid aanbod

METRO is de viswinkel bij uitstek. Bij ons kun je allerlei soorten vis kopen. We hebben een uitgebreid assortiment in de aanbieding:

  • Dagelijkse rechtstreekse aanvoer uit IJsland van met lijnen gevangen wilde kabeljauw, roodbaars, zeewolf, koolvis,...
  • Dagelijkse aanvoer van in zee gevangen vis via veilingen in België, Frankrijk, Schotland, Noorwegen,... zoals tong, tarbot, griet, wijting, Noorse coquilles, langoustines, ...
  • Dagelijkse aanvoer van kweekvis: zalm en zeeforel uit Noorwegen en Schotland; tarbot, goudbrasem, zeebaars,... uit Frankrijk, Nederland, Turkije,...
  • Schelp- en schaaldieren: levende kreeften: 2 keer per week is er aanvoer uit Canada – rechtstreekse aankoop via ons trading office in Boston.
  • Sint-jakobsschelpen: komen uit de Baie St. Georges. Het zijn onbehandelde vruchten met een heel mooie kleur (krimpen niet).
  • De sint-jakobsschelpen uit Japan zijn voor een langere houdbaarheid behandeld en ingevroren.
  • Coquilles in schelp komen uit Frankrijk (Brest) of Noorwegen (door duikers opgehaald en niet met netten).
  • Mosselen en oesters uit Nederland en Frankrijk.
  • Vongole, inktvissoorten,... uit Italië.

Petits Bateaux: verse vis op z’n best

De ‘petits bateaux’  zijn kleine, smalle boten met een lengte van 6 tot 24 meter. Voor de kust van Normandië en Bretagne vaart er per schip een ploeg van maximaal zes mensen mee. Vaak gaat het om familieleden die het ambacht van generatie op generatie doorgeven. Een kustvisserij staat niet alleen garant voor superverse vis, de toegepaste vistechniek waarborgt ook een maximaal respect voor de natuur. Vis die met de lijn gevangen wordt, is niet beschadigd en de impact op het leefmilieu is verwaarloosbaar.

Met dit aanbod, dat uniek is in België, komt METRO tegemoet aan de toenemende vraag naar producten van absolute topkwaliteit. Een chef die werkt met vis afkomstig van een Petit Bateau merkt onmiddellijk het verschil. De glans, de stevigheid en de ongeschondenheid van de vis zijn onovertroffen!


De populairste soorten vis om te serveren: een handig overzicht

Op zoek naar een heerlijke verse vis die je gasten zal doen watertanden? Heb je al een bepaalde vis in gedachten, maar weet je niet goed hoe je die klaarmaakt? Of heb je vragen bij de afkomst van de verse vis van Metro? Het antwoord op al je vragen over onze10 meest populaire soorten vis ontdek je hier!

verse vis kopen soorten vis vissoorten

Verse vis kopen voor je restaurant, bij Metro natuurlijk!

Elke uitbater van een horecagelegenheid weet natuurlijk dat bij voeding de kwaliteit steeds primeert en dit geldt zeker voor bereidingen met vis. Verse vis kopen, eventueel in grote hoeveelheden, dat kan bij Metro. Bovendien voorzien we je van een zeer uitgebreid aanbod aan verschillende soorten vis en zeevruchten om je menukaart mee te verrijken en je gasten te verwennen.

verse vis kopen soorten vis groothandel vis