Verse vis kopen: een goed idee!

Verse vis kopen voor je restaurant, bij Metro natuurlijk!

Verse vis in de visafdeling van Metro 

In de visafdeling van elke Metro-winkel vind je een ruim aanbod van maar liefst 70 verschillende soorten vis en schaaldieren. Dankzij zeer frequente leveringen zorgen we van maandag tot zaterdag voor ultraverse vis. Dankzij onze ruime openingsuren kan je dus op bijna elk moment binnenspringen om verse vis te kopen, ideaal om bijvoorbeeld onverwachte grote reservaties op te vangen!

70 soorten vis van topkwaliteit

Kwaliteit staat centraal bij Metro, ook in de visafdeling. Deze bewaken we dan ook op verschillende vlakken. Zo zijn onze medewerkers experts met een passie voor het product. Ze voorzien iedereen die verse vis wil kopen dan ook van professioneel advies, bijvoorbeeld over de herkomst of de bereidingswijze van de vis. Omdat hygiëne cruciaal is worden de togen waarin onze verse vis mooi gepresenteerd wordt elke dag gereinigd. Bovendien ligt de vis nooit langer dan drie dagen in de winkel. Dit wordt gecontroleerd dankzij een coderingssysteem dat ons helpt om de versheidsnormen uiterst strikt na te leven. Alle Metro-visafdelingen behaalden dan ook het certificaat voor ‘High Level IFS’ (International Featured Standards) en autocontrole.

De herkomst van de verschillende soorten vis

De herkomst van de vis bij Metro is steeds traceerbaar. Er zijn drie mogelijkheden:
  • Tong, tarbot, griet, wijting, langoustines en sint-jakobsschelpen zijn voorbeelden van vissoorten die afkomstig zijn van veilingen in Frankrijk, Schotland, Noorwegen en België. Ook de befaamde Petits Bateaux vallen hieronder.
  • Zalm en zeeforel zijn enkele soorten vis die gekweekt worden. Dit gebeurt voornamelijk in Noorwegen en Schotland.
  • De meeste vis is echter afkomstig uit IJsland. Dankzij dagelijkse leveringen kunnen we je uiterst verse zeewolf, wilde kabeljauw, koolvis, roodbaars en nog veel meer soorten vis aanbieden. Al deze vis is afkomstig van milieuvriendelijke lijnvisvangst.

Hoe werkt duurzame visvangst in IJsland?

IJslandse visvangst staat bekend om haar duurzaamheid. Dat uit zich in een verantwoord beheer van visbestanden en respect voor de ecosystemen. Men houdt zich dan ook aan strenge quota voor totaal toelaatbare vangsten, de zogenaamde TAC oftewel Total Allowable Catch richtlijnen. De meeste IJslandse vis is afkomstig van lijnvisvangst waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale, kortere lijnen van maximaal 4 kilometer lang.

De IJslanders zelf houden erg van hun vis. Ze eten er op jaarbasis dan ook maar liefst 90 kilo per persoon van! Ter vergelijking: de gemiddelde Belg eet ongeveer 25 kilo vis per jaar. Het beste bewijs dus dat IJslandse vis van uitstekende kwaliteit is en verrukkelijk smaakt!

De populairste soorten vis om te serveren: een handig overzicht

Op zoek naar een heerlijke verse vis die je gasten zal doen watertanden? Heb je al een bepaalde vis in gedachten, maar weet je niet goed hoe je die klaarmaakt? Of heb je vragen bij de afkomst van de verse vis van Metro? Het antwoord op al je vragen over onze10 meest populaire soorten vis ontdek je hier!

verse vis kopen soorten vis vissoorten

Verwen je klanten met ultraverse vis uit onze viswinkel

Vis is niet meer weg te denken uit de moderne keuken. In restaurants en tavernes vind je het hele jaar door allerlei soorten vis op de menukaart. En dat is niet verwonderlijk! Vis is een echte lekkernij die ook nog eens gezond is en in heel veel gerechten zijn plaats heeft. Bij METRO ben je aan het juiste adres voor super verse vis, van maandag tot zaterdag.

verse vis kopen vishandel viswinkel