Een paasmenu met seizoensproducten

Verrijk je paasmenu met gezonde en lekkere seizoensproducten

Welke seizoensproducten horen bij de lente? 

Elk seizoen heeft zijn eigen producten die typisch zijn voor die periode van het jaar. De lente is het seizoen bij uitstek voor verse en jonge groenten. Gedaan dus met winterse gerechten zoals stamppot en aanverwanten. In de lente is het tijd om ons lichaam te reinigen en staan vooral gezonde recepten op het menu. Maar er is meer. Tijdens de lente worden er ook volop asperges, andijvie, radijs, spinazie, verse ananas, lamsvlees en kalfsvlees geserveerd.

Genieten van spinazie, kalfskotelet of lamsvlees

Zodra de lente zijn intrede doet, zijn de maaltijden fris en overheerlijk. Aardappelsoep, spinazieschotels, een lekker stukje kalfskotelet of lamsvlees,… Krijg je ook zin om aan tafel te gaan en van al dat lekkers te genieten? Trek dan je kookschort aan en ga meteen aan de slag!

Paasgerechten met seizoensproducten

Ook Pasen is de ideale gelegenheid om lekker en uitgebreid te dineren. Seizoensproducten zijn perfect om je paasgerechten extra pit en smaak te geven. Aspergesoep, lamskroontje, varkensgebraad, risotto met asperges en erwtjes,… De mogelijkheden zijn oneindig. Wij geven je alvast inspiratie met onderstaand gerecht. Smakelijk!

Vogelnestjes met rosti’s (voor 4 personen)    

Ingrediënten

  • 4 kwarteleieren
  • 500 g gehakt
  • Boter
  • Bouillon
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 4 wortelen
  • Provençaalse kruiden
  • Laurier
  • Aardappelen
  • Knoflook
  • Olijfolie

 Aan de slag

  • Kook de kwarteleieren (4 minuten) en pel ze.
  • Maak gehaktballetjes en maak er een kuiltje in waar de eieren in passen. Kneed het gehakt er daarna rond. Breng de bouillon aan de kook en laat de ‘vogelnestjes’ er 4 à 5 minuten in koken.
  • Bak de vogelnestjes in de pan (vergeet de boter niet) zodat ze goudbruin worden. Snij ze daarna in twee.
  • Stoof de uit en wortelen in de pan en voeg er de tomatenblokjes, Provençaalse kruiden en de laurier aan toe. Laat de tomatensaus 20 minuten pruttelen en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schil de aardappelen, kook ze voor (maximaal 10 minuten) en snij ze in julienne.
  • Doe olijfolie in de pan en voeg de knoflook en de aardappelen toe. Verdeel de aardappelen in cirkelvormige stukjes en druk goed aan. Voeg wat peper en zout toe.
Bak de aardappelen totdat ze lichtbruin en krokant zijn. Aan de binnenkant blijven ze sappig.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten