Verras je klanten met de mooiste verrines

Verras je klanten met de mooiste verrines!

Zomerse verrines, succes gegarandeerd

Als aperitiefhapje, voorgerecht of dessert? Om te lepelen of in te dippen? Zacht, krokant, zoet of hartig? Warm of koud? Schotel je klanten mooie en kleurrijke verrines voor en ze zijn gegarandeerd aangenaam verrast.

Toastjes, borrelnootjes en chips zijn ondertussen echt wel passé, maar met trendy verrines kun je uitpakken. Met deze handige tips tover je zo elegante proevertjes, zuiderse tapas en kleurrijke hapjes in glas op tafel!

Hapjes in glaasjes serveren: 3 tips & tricks

Het woord zegt het zelf, verrines zijn kleine glaasjes. Laat je creativiteit de vrije loop en speel met de presentatie: in laagjes bijvoorbeeld. Een streling voor de tong én voor het oog! Tip: serveer je verrines met heel kleine lepeltjes of vorkjes, dat eet wat makkelijker.

Wij zochten alvast enkele leuke ideetjes voor zomerse en kleurrijke verrines:

- Een lekker en eenvoudig receptje voor zomerse verrines: maak kleine groentespiesjes op de BBQ of de grill en dien ze vervolgens op in een klein glaasje met een dipsausje.

- Ook heel leuk is (koude) soep opdienen in kleine aperitiefglaasjes. Lekker zuiderse gazpacho of salmorejo doen het altijd goed. Even zomers is een soepje van sla met munt en doperwten.

- Een ontbijt ziet er opeens véél lekkerder uit als het wordt opgediend in verrines. Je fruitsla oogt opeens heel wat feestelijker in kleine glaasjes, maar je kunt ook een roerei in een glaasje serveren, afgewerkt met een takje       bladpeterselie en wat sesamzaad. Een absolute voltreffer is ook een klein bokaaltje met yoghurt en confituur. Bijkomend voordeel: gasten kunnen snel kleine porties nemen van het buffet.