North Sea Chefs

Vergeten vissoorten vieren hoogtij

Heel wat vissoorten uit de Noordzee worden amper opgemerkt. Ze zijn minder populair dan andere of belandden in de vergetelheid. Maar eigenlijk zijn het culinaire pareltjes. Pieterman, hondshaai, steenbolk of de gewone zeekat zijn slechts enkele van die 'verwaarloosde' soorten die de North Sea Chefs opnieuw naambekendheid geven.

Met klinkende namen als Sang Hoon Degeimbre, Kobe Desramaults, Christophe Hardiquest, David Martin en Michaël Vrijmoed bewijst de vereniging dat je met deze producten op het hoogste culinaire niveau kan werken en dat ze de creativiteit aanwakkeren.

Duurzaamheid staat eveneens centraal bij de North Sea Chefs. Waarom vis van over de hele wereld invoeren als we dicht bij huis fantastische producten vinden? Hun visie herinnert ons evengoed aan de uitzonderlijke rijkdom van Belgische streekproducten. Bovendien is werken met lokale producten een van de grote trends van het moment. Ook dat zullen je klanten waarderen.

Nieuw op het bord, origineel, authentieke smaken, vergeten vissoorten hebben veel troeven. Maar ze hebben ook een interessant prijskaartje. Doordat ze vaak minder kosten dan trendy vissoorten, kan iedereen met superverse producten van topkwaliteit aan de slag gaan.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten