verfrissend drankje

Verfris je zomer met heerlijke iced tea en iced coffee!

Zelf iced tea met munt maken

Zelf iced tea maken lijkt misschien moeilijk, maar dat is het hoegenaamd niet! Hoe het in z’n werk gaat? Je brengt eenvoudigweg water aan de kook, voegt citroensap en je favoriete theesmaak toe en laat het geheel vervolgens afkoelen. Je kunt natuurlijk altijd nog variaties maken, maar het basisprincipe blijft altijd hetzelfde.

Iced tea met munt maken, gaat als volgt: breng een pan met water, een kaneelstokje en kruidnagels aan de kook. Voeg vervolgens citroensap en stukjes citroenschil toe. Laat het geheel 20 minuten koken, haal de pan van het vuur en hang je theezakjes vijf minuten in het water. Daarna hoef je alleen nog munt toe te voegen, goed te roeren en het geheel te laten afkoelen!

Iced tea met gember: een aanrader

Fans van gember, kunnen natuurlijk ook iced tea met gembersmaak maken. Breng opnieuw water aan de kook in een pan, voeg citroensap, stukjes citroenschil en verse gember toe, en roer het geheel goed door elkaar. Tip: voeg ook verse munt en honing toe om er een echte smaakbom van te maken! Haal de pan na 20 minuten van het vuur, hang je theezakjes enkele minuten in het water, en laat je tea vervolgens icen in de koelkast. Een uur is doorgaans voldoende.

Wie zegt dat zelf lekkere iced tea maken moeilijk is?

Iced coffee maken

Ben je eerder een ijskoffiefan? Dan maak je deze zomer toch gewoon zelf overheerlijke iced coffee? Zo ga je te werk: giet een heerlijk kopje espresso in een blender, doe er drie theelepels zoetstof, een glas magere melk en een beker ijsklontjes bij, en mix het geheel goed door elkaar. Daarna giet je eenvoudigweg je iced coffee in een longdrinkglas, waarna je nog kunt afwerken met bijvoorbeeld chocoladesaus of -schilfers, geraspte amandelen of slagroom.

Spicy African Ice Tea

Recept uit ons CHEF-magazine: Spicy African Ice Tea

mocktail iced tea maken

Brazilian Cucumber Ice Tea

Recept uit ons CHEF-magazine: Brazilian Cucumber Ice Tea

mocktail iced tea maken

Sweet Sour Red Passion Ice Tea

Recept uit ons CHEF-magazine: Sweet Sour Red Passion Ice Tea

mocktail iced tea maken

Ice tea van peer en munt

De lekkerste ice-tea maak je zelf!

alcoholvrije cocktails cocktails iced tea maken iced tea met munt