Een smaakvol en licht recept voor valentijn: Tempura als voorgerecht

Een smaakvol en licht recept voor valentijn: Tempura als voorgerecht

Tempura van groenten en garnalen

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

4 garnalen maat 16/20, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
4 shiitakes 
1 aubergine in repen gesneden
4 groene asperges over de lengte gehalveerd
1 wortel in repen gesneden en kort geblancheerd
1 teentje gehakte knoflook 
50 ml sojasaus
¼ bos fijngehakte koriander
Wasabi naar smaak
160 ml ijskoud water
100 g tempurabloem
Friteuse met vers frituurvet

Bereidingswijze:

  • Meng de sojasaus, de koriander, de wasabi en de knoflook tot een sausje.
  • Maak een beslag met de tempurabloem en het ijskoude water.
  • Haal de groenten, de garnalen en de shiitakes door het beslag en bak ze op 170°C in de friteuse.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer ze met het sojasausje.
Tip:

  • Dit gerecht kan als voorgerecht per persoon of twee personen geserveerd worden.
  • Ook lekker in combinatie met een selectie van andere voorgerechten.

Een smaakvol en licht recept voor valentijn: Tempura als voorgerecht

De oosterse keuken staat er om bekend licht, gezond en smakelijk te zijn. Een tempura is een Japanse bereidingswijze, die eveneens zijn naam aan het gerechtje geeft, waarbij de ingrediënten in beslag worden gerold en kort gefrituurd. Dit eenvoudige voorgerecht oogt bovendien fantastisch en is heerlijk van smaak. Een sojasausje erbij en opdienen maar. Succes verzekerd.

tempura voorgerecht valentijn valentijnsmenu recepten