Een smaakvol en licht recept voor valentijn: Tempura als voorgerecht

Een smaakvol en licht recept voor valentijn: Tempura als voorgerecht

Tempura van groenten en garnalen

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 garnalen maat 16/20, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • 4 shiitakes
  • 1 aubergine in repen gesneden
  • 4 groene asperges over de lengte gehalveerd
  • 1 wortel in repen gesneden en kort geblancheerd
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 50 ml sojasaus
  • ¼ bos fijngehakte koriander
  • Wasabi naar smaak
  • 160 ml ijskoud water
  • 100 g tempurabloem
  • Friteuse met vers frituurvet

Bereidingswijze:

  • Meng de sojasaus, de koriander, de wasabi en de knoflook tot een sausje.
  • Maak een beslag met de tempurabloem en het ijskoude water.
  • Haal de groenten, de garnalen en de shiitakes door het beslag en bak ze op 170°C in de friteuse.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer ze met het sojasausje.

Tip:

  • Dit gerecht kan als voorgerecht per persoon of twee personen geserveerd worden.
  • Ook lekker in combinatie met een selectie van andere voorgerechten.


Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten