natuurlijke kerstdecoratie met hulst

Art de la table, versier je feesttafel met hulst

De symboliek achter hulst

Door de jaren heen, heeft hulst heel wat symbolische betekenissen gekregen. Volgens de Kelten stemt deze stekelige plant de goden gunstig en houdt ze de kwaadaardige geesten op afstand. Voor de Christenen zijn de stekels aan de bladeren symbool voor de doornenkroon van Christus en de fel rode bessen symboliseren het bloed. De symboliek is duidelijk, een plant die in de winter groen blijft, staat snel symbool voor eeuwigheid.

Waarom hulst tijdens de winter?

In een periode waarbij licht en kleur schaars zijn, is hulst een verfrissing. Net als een kerstboom leven brengt rond de kerstperiode, is hulst een vaste waarde bij de kerstversiering. Bovendien blijven de leerachtige bladeren lang groen, ook eens ze afgesneden zijn.

Bloemstukjes met hulst

Het aangename aan de kerstperiode, is dat iedereen de kerstsfeer kan oproepen op zijn eigen manier. Maar kerst hoeft niet kitsch te zijn. Integendeel; wie houdt van minimalistisch en sober, kan perfect de kerstsfeer creëren met enkele typische elementen en symbolen, zoals hulst.

Voor wie zelf graag aan de slag gaat met kerstversiering: er bestaan heel wat voorgemaakte vormen die enkel versierd hoeven te worden, maar met wat behendigheid kan je ook perfect je eigen kerstkrans maken. Hieronder alvast wat tips voor versiering.

Natuurlijke kerstdecoratie

De winter is niet bepaald de periode van de felle kleuren. Wie een natuurlijke touch aan de decoratie wil geven, is beperkt in zijn mogelijkheden. Toch zijn er heel wat opties voor een gezellige en smaakvolle kerstversiering:

Hulst

De groene en rode kleuren zijn een perfecte kerstcombinatie. Bovendien blijven de bladeren lang groen, ook na het afsnijden.

Kerstrozen

Deze mooie plant brengt heel wat kleur. Opgelet, dit zijn fragiele plantjes, zeker niet buiten te gebruiken!

Takken van naaldbomen

Groen en in alle maten vindbaar. Bovendien brengen deze takken een aangename geur met zich mee. Perfect voor kerst!

Schors en dennenappels

Zorg ervoor dat het hout droog en ongediertevrij is. Schud ze goed uit en leg ze even te drogen vooraleer je je tafel ermee versiert. Met schors en dennenappels creëer je een authentieke kerstsfeer!

Kerstdecoratie volgens je eigen smaak en stijl

De kerstperiode is ongetwijfeld één van de gezelligste periodes van het jaar. De avonden zijn aangenaam lang, de winkels en restaurants zijn versierd en er hangt een magische sfeer; de kerstsfeer.

kerstdecoratie kerstversiering