Sterke drank

Sterke drank: voltreffer op je drankenkaart

Sterke dranken: wat betekent het precies?

Laten we eerst even de definitie van sterkedranken van dichterbij bekijken: het zijn alcoholische dranken die meer dan 1,2 procent gedistilleerde alcohol bevatten. Je vindt gedistilleerde alcohol terug in de zogenaamde geestrijke dranken (soms wordt die ook kunstmatig toegevoegd). De meest bekende voorbeelden van sterke drank zijn: cognac, whisky, gin, jenevers, maar ook aperitiefdranken zoals Pisang en Passoa. Als je cola, tonic of sinaasappelsap met gedistilleerde alcoholische dranken mengt, wordt dat ook als sterkedrank beschouwd. Drink je gin-tonic, whisky-cola of wodka-orange? Dan consumeer je dus sterkedrank, ook al bevat je drankje soms minder alcohol dan bijvoorbeeld pils!

Verschillende soorten sterke drank

Sterke dranken worden bij allerlei gelegenheden gedronken. Als aperitief, digestief, cocktail maar gewoon een glas tussendoor kan ook heerlijk smaken. Sommige mensen houden ervan om sterke drank puur te drinken (een heerlijk glas cognac of whisky single malt), andere verkiezen dan weer mixdranken (cocktails zoals mojito of bloody mary). Heb je een restaurant, café of (drank)winkel? Dan is het een goed idee om een uitgebreide collectie sterke drank in huis te halen. Wanneer je de flessen goed in het zicht plaatst, worden het echte blikvangers die uitnodigen om beroerd te worden. Met een uitgebreid aanbod sterke dranken scoor je dan ook gegarandeerd bij je gasten en klanten.

Populariteit sterke drank

Sterke dranken hebben iets exotisch en komen uit allerlei landen en windstreken: cognac (Frankrijk), grappa (Italië), rum (Cuba), wodka (Rusland), tequila (Mexico), gin (Engeland),…. Sterke drank is bij alle leeftijden in trek en wordt thuis gedronken, maar gaat ook in cafés en discotheken gretig over de toonbank. Het wordt het hele jaar door gedronken en is een heel veelzijdige en smaakvolle drank. Bij METRO hebben we een uitgebreide collectie sterke dranken in de aanbieding tegen voordelige prijzen. Kom naar een van onze winkels om het met eigen ogen te ontdekken!

Digestieven: Welke soorten zijn er en waar komen ze vandaan?

Wat is er heerlijker dan een digestief als afsluiter van een uitgebreide maaltijd? Een digestief kan perfect tijdens, na of in de plaats van het dessert. Zo kan zelfs wie geen dessert wenst toch gezellig blijven natafelen.

digestief sterke drank digestieven

Cocktail: Pimm's

Pimm’s is een fruitcup, een gin geïnfuseerd met kruiden, specerijen en gekaramelliseerde sinaasappel.

alcoholische dranken cocktails

Cocktail: Manhattan

De Manhattan is een mix van roggewhiskey en vermout.

alcoholische dranken cocktails

Cocktail: Garden Delight

Deze verfrissende cocktail bevat niet alleen weinig alcohol, maar ook erg weinig suiker door het gebruik van agavesiroop.

alcoholische dranken cocktails

Cocktail: Campari & rabarber shrub

Een heerlijke lente-cocktail!

alcoholische dranken cocktails