sorbet maken

Sorbet maken met mango: breng de lentezon in je glas

Sorbet maken? Makkelijk!

Sorbet maken is zelfs voor de grootste keukenkluns een fluitje van een cent. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig:

  • 1 rijpe mango
  • sap van 1 limoen
  • suiker of honing (optioneel)
  • witte rum (optioneel)

Gezonde mangosorbet ...

Ga je voor de gezonde versie en maak je een mangosorbet als ontbijt of tussendoortje? Mix dan de in stukjes gesneden mango met het limoensap en laat de suiker en rum achterwege. Gebruik voor het mixen een staafmixer of een blender – een ijsmachine heb je niet nodig om sorbet te maken.

... of decadente mangosorbet?

Heb je gasten aan tafel en staat de mangosorbet als dessert op het menu? Ga dan voor de decadentere versie en voeg naar smaak suiker of honing toe aan het mango-limoensapmengsel en werk het geheel af met een scheutje witte rum. Je kunt trouwens in plaats van limoensap ook citroen- of sinaasappelsap gebruiken. Experimenteren is de boodschap!

Meer mango!

Van de gele kleur van mango word je, zeker in het lenteseizoen, instant vrolijk. Breng de lentezon dus in je glas met een sorbet van mango óf verras je gasten met een exotisch recept waarin de zoete smaak van mango helemaal tot zijn recht komt: lassi. Deze yoghurtdrank komt oorspronkelijk uit India, en geeft dankzij de toevoeging van kaneel een verrassende twist aan de combinatie van yoghurt en mango.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden als het gaat om luchtige dessertjes die passen bij de lente. Geen fan van mango? Dan is deze aardbeienmousse een aanrader. Hij is wel wat bewerkelijker dan de mangosorbet, en ook niet zo gezond, maar de combinatie van aardbeien, room, suiker en luchtigheid blijft onovertroffen!

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten