Skrei

Skrei vol liefde

Ingrediënten (voor 1 pers.)

  • 200 g skreihaasje met vel
  • 20 g boter
  • 1 nestje verse tagliatelle
  • 100 g erwten
  • 20 g enokichampignons
  • 40 g Breydelspek

Voor de saus:

  • 1 rode paprika
  • 20 g sjalot versnipperd
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl culinaire room
  • 2 x 20 g boter

Bereiding

  • Kook de tagliatelle beetgaar in voldoende kokend water.
  • Maak de saus klaar. Stoof de sjalot aan in de boter, doe er de rodepaprikablokjes bij en laat even doorstoven. Giet er de bouillon bij en laat voor de helft inkoken. Werk af met de culinaire room en de extra boter. Mix glad en giet door een fijne zeef.
  • Laat de boter noisette smelten, kleur het spek aan en bak daarna de skrei aan de velkant krokant aan. Draai om, schakel het vuur uit en laat voortgaren onder het deksel.
  • Laat de erwten en de champignons garen in de saus.

Presentatie

  • Schik de tagliatelle op het bord en werk af met de saus.
  • Schik daarop de skrei en de blokjes Breydelspek.
TIP: Skrei kan vervangen worden door kabeljauw, koolvis of lekkere pladijs.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten