Seizoenskalender: eet fruit op zijn best!

Seizoenskalender: eet fruit op zijn best!

Variatie troef met de fruitkalender

Wie fruit op zijn best wil, hoeft alleen de fruitkalender te volgen. Aardbeien smaken beter in de zomer, terwijl mandarijntjes onlosmakelijk bij de winter horen. De smaak van seizoensfruit zit perfect en het aanbod is groter. Door fruit te eten in het juiste seizoen ga je bovendien automatisch meer variëren.

Kiezen voor seizoensfruit is kiezen voor betaalbaarheid

Wie meer kwaliteit wil voor minder geld, kiest voor seizoensfruit. Het juiste fruit kopen in het juiste seizoen is een stuk goedkoper, terwijl het meer smaak bevat. Dit komt doordat seizoensfruit rijp geoogst wordt. Het fruit hoeft niet vroeger geplukt te worden, omdat het nog een lange reis heeft af te leggen. Bovendien bevat fruit tijdens het juiste seizoen meer vitamines en mineralen, waardoor het een stuk voedzamer is.

De seizoenskalender als ecologische referentie

Seizoensfruit heeft niet alleen meer smaak, er zijn nóg voordelen. Zo kun je weliswaar het hele jaar door sinaasappels eten, maar komen die in de zomermaanden uit Zuid-Afrika of Zuid-Amerika. Niet echt milieuvriendelijk dus. Bij seizoensfruit ben je zeker dat het aantal voedselkilometers beperkt blijft!

De fruitkalender als handleiding

Seizoensfruit verwerken is altijd een schot in de roos. Laat je inspireren door het moment met ingrediënten van het seizoen. Zo werk je mee aan een beter klimaat en gun je je klanten meer smaak.