Geitenkaas

Salade met geitenkaasje in brickdeeg en Granny Smith appel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 krop rode eikenbladsla
  • 200 ml sherryazijn
  • 40 g kristalsuiker
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 1 Granny Smith appel
  • 4 vellen brickdeeg
  • 40 g gesmolten melkerijboter
  • 560 g geitenkaas natuur
  • 40 g gepelde en geroosterde witte amandelen

Bereiding:

Was de sla grondig. Kook de sherryazijn en de suiker in tot een lichte siroop. Laat de sneetjes spek 30 minuten drogen in de oven op 80°C. Snij de appel in fijne julienne. 
 
Wrijf elk vel brickdeeg in met gesmolten boter. Leg vervolgens op elk vel 140 g geitenkaas. Kruid af met peper en zout. Vouw dicht in de vorm van een knapzakje en bak 15 minuten in de oven op 180°C. 
 
Dresseer de salade op een bord. Leg hierop het geitenkaasje. Werk af met de geroosterde amandelen, het gedroogde spek en de julienne van appel. Serveer de sherrysiroop over de salade en het brickdeeg.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten