Un sabayon en dessert, pour finir en style

Sabayon als nagerecht, eindig in stijl

Koude sabayon met fruit

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 3 eierdooiers
  • 50 g kristalsuiker
  • 100 ml marsala of zoete wijn
  • 100 ml slagroom, halfgeslagen
  • diverse soorten vers fruit

Bereidingswijze:

  • Doe de eierdooiers, de suiker en de wijn samen in een pan en roer ze door elkaar.
  • Zet deze pan au bain-marie in een pan met kokend water.
  • Klop de crème tot een luchtige, lobbige massa in circa 10 minuten.
  • Dompel de pan in ijskoud water om de sabayon te laten afkoelen.
  • Meng de koude sabayon met 200 ml halfgeslagen slagroom.
  • Leg het fruit in een diep bord of mooi glas en schep de sabayon erover.
Tip:
  • Gebruik in plaats van marsala of zoete wijn, passielikeur of prosecco.
  • Ook leuk voor bereiding aan tafel: overgiet het fruit met vlammende kirsch en doe daarna de sabayon erover of serveer apart.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten