Rundscarpaccio: een verfijnd gerecht

Rundscarpaccio met truffel: perfectie op je bord

Rundscarpaccio met vlees van hoge kwaliteit

Bij carpaccio staat de heerlijke smaak van puur rundsvlees centraal. Er is dan ook weinig extra garnituur nodig om van dit gerecht een topper te maken. De enige voorwaarde: kwaliteitsvolle basisproducten, zoals vlees van hoge kwaliteit en olijfolie uit Italië.

Rundscarpaccio is het hele jaar door populair als voorgerecht en in de zomer smaakt carpaccio ook heerlijk als hapje tussendoor. Met een stukje brood erbij wordt het een smaakvolle, lichte lunch.

Hoe carpaccio flinterdun snijden?

Voor een smakelijke rundscarpaccio moet het vlees flinterdun gesneden worden. Dit klusje kan je eventueel aan de slager overlaten, maar zelf carpaccio snijden is ook zeker mogelijk. Rauw vlees is moeilijk te bewerken. Vries het daarom lichtjes in, zo kun je het fijner snijden. Daarvoor heb je een vlijmscherp mes nodig, dat bovendien over een groot lemmet beschikt. Sneetjes carpaccio die toch een beetje te dik uitvallen, kan je platslaan met een vleesvermalser.

Recept rundscarpaccio met truffel

Carpaccio wordt traditioneel geserveerd met rucola, olie, Parmezaanse kaas en eventueel kappertjes. Maar wat variatie kan nooit kwaad. Zet daarom deze zomer ook eens deze alternatieve rundscarpaccio met truffel op tafel!

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 150 gram rundsfilet/ossenhaas
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel truffelolie
  • 2 kleine zwarte truffels
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snij het vlees zo dun mogelijk en druk het plat.
  • Snij de truffels in kleine stukjes en voeg een beetje olie toe.
  • Schik de sneetjes vlees op een bord en druppel er wat balsamicoazijn en olijfolie overheen.
  • Kruid met peper en zout en voeg stukjes truffelpuree toe.

Bij een typisch Italiaans gerecht als rundscarpaccio met truffel hoort natuurlijk een Italiaanse wijn. We kunnen je alvast een goede Nebbiolo uit Piëmonte aanraden, bijvoorbeeld een Nebbiolo D’Alba.


Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten