Rollade van parelhoen met pastinaak en dragon

Rollade van parelhoen met pastinaak en dragon

Ingrediënten (voor 1 pers.)

  • 100 g parelhoenfilet
  • 2 sneetjes Gandaham
  • 100 g kippengehakt
  • 3 cl sojasaus
  • 2 g currypoeder
  • Verse dragon
  • 20 g boter
  • 40 g pastinaak
  • 20 g pastinaakchips
  • 100 g pastinaakpuree

Voor de saus:

  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 5 cl culinaire room
  • 5 cl Blauwe Chimay
  • Verse dragon
  • 20 g boter

Bereiding

  • Meng het kippengehakt met de sojasaus en het currypoeder en doe het mengsel in een spuitzak.
  • Maak vervolgens de rollade. Snij de parelhoen in carpaccio en schik deze op keukenfolie. Leg daarop de Gandaham en een paar blaadjes dragon. Spuit een rol gehakt en rol nu alles samen tot een mooie rollade. Span mooi aan en pocheer de rollade gedurende 10 minuten of stoom hem gaar in de stoomoven.
  • Maak met de rest van het gehakt kleine balletjes. Bak ze gaar in wat gesmolten boter. Verwijder de folie van de rollade en bak deze ook aan.
  • Maak nu de saus. Laat de bouillon koken met de Blauwe Chimay. Doe er de in plakjes gesneden pastinaak bij en laat voor de helft inkoken. Werk af met de room en monteer met de boter. Werk af met dragonblaadjes.
  • Warm de pastinaakpuree op.

Presentatie

  • Trek een streep puree en schik daarbij de rollade (in schijfjes), de gehaktballetjes en de plakjes pastinaak en werk af met de saus en krokante pastinaakchips.
TIP: Pastinaak kan vervangen worden door knolselder of wortel of zelfs een combinatie van deze groenten.

Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Laat je inspireren: Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Laat je inspireren: Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Laat je inspireren: Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Lamskroon met Provençaalse honingsaus

Laat je inspireren: Lamskroon met Provençaalse honingsaus

Virgin Mojito

Recept voor een basis Virgin Mojito.

cocktails