zelf pompoentaart bereiden

Pompoentaart: het halloweendessert bij uitstek

Lekkernijen bereiden met pompoenen 

De pompoen is een van de oudste planten ter wereld en is oorspronkelijk afkomstig uit Centraal- en Zuid-Amerika. Je kunt er allerlei lekkernijen zoals ijsjes met pompoensmaak, pompoenpannenkoekjes en zelfs pompoenbier mee maken. Maar het bekendste gerecht is nog altijd pompoentaart. Deze zoete lekkernij past perfect bij Halloween en is de ideale afsluiter van een heerlijke maaltijd.

Pompoentaart: zoet en verrassend

Het vruchtvlees van pompoenen vormt de kern van een pompoentaart en zorgt voor de smaak en de typische oranje kleur. Nadat je de zaadjes hebt verwijderd, moet je het vruchtvlees eerst koken, tenzij het al mals is. Daarna maak je er moes van. Eieren, gecondenseerde melk, suiker en kruiden staan garant voor die heerlijke zoete smaak. De bereiding is eenvoudig en het resultaat grandioos!

Kruiden zorgen voor finishing touch

Kaneel, gember en kruidnagel: er zijn heel wat kruiden die je kunt gebruiken om je pompoentaart dat tikkeltje extra te geven. Ze zorgen voor pit en karakter. De bodem van de taart wordt gemaakt op basis van bloem, suiker, eieren en boter en moet krokant zijn. Je moet de bodem eerst bakken vooraleer je de vulling toevoegt. Anders kan hij te zacht worden en de juiste vorm verliezen.

Pompoentaart is heerlijk én gezond

Pompoenvlees bevat weinig calorieën en is gemakkelijk verteerbaar. Bovendien is het rijk aan vitamine C, betacaroteen en mineralen. Wil je nagaan of een pompoen rijp is? Doe dan de ‘kloptest’. Als de pompoen hol klinkt, is hij klaar voor gebruik.

Wil je zelf pompoentaart maken? Ontdek ons recept en ga meteen aan de slag. Smakelijk!

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten