valentijnsdiner

Pimp jouw valentijnsdiner met deze originele decoratietips

Een valentijnsdiner met romantisch cachet

Sfeer is allesbepalend wanneer je een diner organiseert, en zeker als het om een romantisch etentje voor twee gaat. Valentijn is de ideale gelegenheid om alles uit de kast te halen om je tafeldecoratie chic en romantisch te maken, en daarbij hoef je – voor één keertje dan toch – de clichés niet uit de weg te gaan. Aangezien de liefde centraal staat op deze avond, ligt de keuze voor de bloemendecoratie voor de hand: rozen, natuurlijk! Met een boeket rode of witte rozen midden op de tafel zet je de avond alvast goed in.

Tafeldecoratie voor valentijn

Verder kun je je creatief uitleven met de tafeldecoratie. Haal je mooiste servies boven en laat verder de kleuren en accessoires het werk doen.

  • Een rode tafelloper over de tafel draperen kan al voldoende zijn om je ‘gewone’ tafel van alledag een romantische sfeer te laten uitstralen.
  • Mag het nóg romantischer zijn? Zet dan sfeervolle theelichtjes op tafel, of een vintage kandelaar met langwerpige kaarsen. Niet voor niets spreken de Britten van een candlelight dinner wanneer ze een romantisch etentje bedoelen.
  • Misschien een tikje over the top voor wie niet zo romantisch is aangelegd, maar bloemblaadjes over de tafel strooien is ook een mogelijkheid om een extra romantische sfeer te creëren.

Valentijnsdiner: zeg het met eten en drinken

Staat je tafeldecoratie op punt? Dan is het tijd om het menu te serveren. Ook met eten en drinken kun je creatief uitpakken op valentijnsdag. Roze champagne als aperitief schenken is alvast een goed begin. Doe er een attentie bij voor je geliefde in de vorm van een kaartje, briefje of gedicht. Of kies een andere manier om je geliefde te verrassen:

  • Een doosje hartvormige snoepjes of pralines cadeau doen.
  • Ontbijt op bed geven, met toast en een hardgekookt eitje – of moeten we zeggen: ‘hartgekookt eitje’?
  • Een kopje koffie voorzien van latte art in de vorm van een hartje (al vergt dit wel enige oefening).
  • Een zelfgemaakte cocktail serveren in een feestelijk versierd glas.
  • Koekjes bakken in hartjesvorm.
Tip: Met de hartjesvorm om koekjes uit te snijden heb je nog tal van andere mogelijkheden. Snij er toastbrood of pizzadeeg mee uit, of gebruik het om zelf theelichtjes om te smelten in de vorm van hartjes.

Tarte tatin met vijg en eendenborst

Metro laat de passie oplaaien: Tarte tatin met vijg en eendenborst

valentijn valentijnsdessert valentijnsrecepten

Skrei met champignons en bulgur

Metro doet de passie oplaaien: Skrei met champignons en bulgur

valentijn valentijnsrecepten skrei visgerechten

Parelhoen met groene asperges en pickles

Metro doet de passie oplaaien: Parelhoen met groene asperges en pickles

hoofdgerechten vlees valentijn valentijnsrecepten

Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas

Metro doet de passie oplaaien: Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas.

koken recepten valentijn valentijnsrecepten

Hemels kippetje voor een perfecte valentijn

Een gerechtje dat zijn naam zeker niet gestolen heeft, is het hemels kippetje. Dit recept met zijn unieke combinatie van smaken is een meerwaarde voor elk Valentijnmenu. De combinatie van zwarte olijven met knolselder, venkelzaad en citroen is een overheerlijke blikvanger die verrassend uit de hoek komt. Maak het gerecht perfect met een boerderijhen, de garantie op mals en smaakvol vlees. Het hemels kippetje is op zijn best met aardappelpuree of truffelpuree, maar andere combinaties zijn uiteraard ook mogelijk.

kipgerechten valentijn valentijnsmenu recepten