pastasalade klaarmaken

Zo maak je de lekkerste pastasalade

Pasta en salade: het beste van twee werelden

Pastasalade is een even eenvoudig als heerlijk gerecht. Je kunt het snel klaarmaken en de mogelijkheden zijn quasi eindeloos. Spirelli, tagliatelle, orecchiette, fusilli, fettuccine: de Italiaanse pasta’s zijn een onuitputbare bron van inspiratie. Pastasalade is een fris gerecht dat ook perfect tijdens een barbecue geserveerd kan worden. Bovendien zitten groenten zoals tomaten, paprika’s en courgettes boordevol vitamines. 

Pastasalade: een pittige voltreffer

Ken je iemand die niet van pastasalade houdt? De kans is klein. Het is een van die gerechten die bij zowat iedereen in de smaak valt. Ook voor koks is pastasalade een dankbaar gerecht. Ze kunnen hun fantasie en creativiteit de vrije loop laten en allerlei combinaties uit hun hoed toveren:

  • met kip, spekjes of zalm
  • met tomaten, asperges of broccoli
  • op z’n Grieks (met feta), Italiaans (met salami) of Thais (zoetzuur) 
Welke combinatie je ook kiest, zorg ervoor dat je de salade goed kruidt met look, zout, peper,… Anders krijg je een wat flets gerecht en is je moeite tevergeefs geweest. 

Recept: pastasalade met gegrilde groentjes

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 (kleine venkel)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout
  • verse basilicumblaadjes
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel basilicum

Aan de slag

Kook de pasta al dente. Maak een marinade met de olijfolie, de knoflook en de basilicum. Snij de paprika, de courgetten en de venkel in stukjes en dompel ze onder in de marinade. Doe ze daarna in een grillpan en roer goed door elkaar. Zodra de groentjes gegrild zijn, doe je ze bij de pasta. Voeg kleine stukjes geitenkaas toe en breng op smaak met peper, zout en verse basilicumblaadjes.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten