Oude Geuze: uitstekend geschikt als aperitief

Oude Geuze als aperitief: heerlijk fris en smaakvol

Authentieke biersoort

Geuze is de oudste biersoort ter wereld en wordt enkel nog in België gebrouwen. Vooral in de Zennevallei en het Pajottenland rond Brussel wordt Geuze nog op traditionele wijze geproduceerd door kleine brouwers met liefde voor het vak. Ze dragen dit aparte bier een warm hart toe en brouwen op kleine schaal, met aandacht voor het kleinste detail. Geuze wordt gemaakt op basis van Lambiekbieren die verschillende jaren op houten vaten hebben gerijpt.

Verfrissend en dorstlessend

Geuze is een bijzondere biersoort met een bitter, ietwat zurig maar zacht karakter. Je moet de smaak gewoon worden, maar als je het voor het eerst proeft, beland je in een aparte wereld. Geuze is tegelijk smaakvol, verfrissend en dorstlessend. Deze biersoort heeft een hoppig aroma en een typische geur.

Oude Geuze: het ideale aperitiefbier

Bier als aperitief is aan een steile opmars bezig. En Oude Geuze past perfect in dat plaatje. Het gaat bijvoorbeeld uitstekend samen met frisse aperitiefhapjes zoals tartaar van zalm met dressing. Ook bij zwarte pens met appeltjes is het een voltreffer. Bovendien stimuleert Oude Geuze de eetlust.  

Oude Geuze moet je gekoeld serveren, maar niet ijskoud. Let erop dat je de gist niet mee uitschenkt.     

Raad deze biersoort dus zeker aan en overtuig je gasten ervan om de traditionele wijn of cava achterwege te laten. Ze zullen er geen spijt van krijgen!