7 Bosduif

Op lage temperatuur gegaarde bosduif met Bekegemse ganzenlever en confituur van rode kool

Dit hebt u nodig: (Voor 4 personen)

  • rode kool
  • lekkere azijn
  • suiker
  • appels Jonagold (in stukjes)
  • bosduiffilet (1 per persoon)
  • ganzenlever (2 à 3 cm per persoon)
  • peper en zout

Zo maakt u het:

Maak gewone rode kool en voeg meteen een goede portie azijn en suiker toe. Doe er tijdens de laatste 20 minuten voldoende rijpe appels bij. Breng op smaak zodat er een harmonie ontstaat tussen de rode kool, de suiker en de aciditeit. Mix alles kort tot er een korreleffect ontstaat.
Neem een duiffilet en snijd deze overlangs in twee. Strooi er gretig wat peper en lekker zout (fleur de sel) op. Trancheer een plak van ongeveer 2 à 3 cm ganzenlever (eendenlever smelt op 55 graden – een te groot risico) en leg ze tussen de twee bos- duiffilets. Verpak zeer goed en papillotte of in een vacuümzak (licht vacuümtrekken om de structuur niet te beschadigen). Bak het geheel in een oven op 54°C gedurende 2 uur.
Laat alles afkoelen in de koelkast. Snijd voorzichtig met een goed mes in twee, presenteer koud met een quenelle van rode kool en versier naar believen. Enkele zoutkorrels (bijvoorbeeld van het roze zout uit de Himalaya) op de doorgesneden duif doen wonderen.

Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Laat je inspireren: Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Laat je inspireren: Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Laat je inspireren: Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Lamskroon met Provençaalse honingsaus

Laat je inspireren: Lamskroon met Provençaalse honingsaus

Virgin Mojito

Recept voor een basis Virgin Mojito.

cocktails