Serveer een mocktail op je nieuwjaarsreceptie!

Ook Bob drinkt graag een glaasje … mocktail

Een nieuwjaarsreceptie met mocktails – een welkome afwisseling

Ook je gasten die niet willen of kunnen drinken, verdienen een feestelijke namiddag. Vrolijk je nieuwjaarsreceptie daarom dit jaar eens op met een aantal mocktails – dat zijn alcoholvrije cocktail. Laat je gasten bijvoorbeeld zelf hun drankje shaken en mixen aan een aparte toog. Het is een leuke verrassing en een welkome afwisseling na de zoveelste cava- of schuimwijnreceptie.

De Blackberry and Vanilla-mocktail

Inspiratie nodig? Er bestaan tal van mocktails (ook wel Virgin Cocktails genoemd), zoals de Shirley Temple, Virgin Mary of Pussyfoot. Maar onze favoriet is toch deBlackberry and Vanilla-mix. Daarvoor heb je nodig:

  • een ½ kop braambessen
  • een halve citroen
  • een ¼ theelepel vanille-extract
  • een ½ theelepel honing
  • mineraal water
  • een paar blaadjes munt
Bereiding:

Leg een paar braambessen aan een kant als decoratie. Pureer de andere bessen samen met het citroensap, het vanille-extract de honing een scheut water. Zeef het mengel en giet alles in een cocktailglas met ijs. Strooi ook een paar braambessen in het glas en voeg mineraal water toe naar smaak. Werk af met een blaadje munt.

Tip:

Net als zijn alcoholische tegenhangers laten mocktails zich het best ijskoud drinken. Voorzie je een cocktail-mocktailbar op je nieuwjaarsreceptie, zorg er dan voor dat alle dranken koud geserveerd worden of installeer een koeltoog.

Op je gezondheid!

Chicon d'Amour

Ontdek hoe je de mocktail "Chicon d'Amour" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven eindejaarsdranken mocktail horeca-expo

Idee van moemoe

Ontdek hoe je de mocktail "Idee van moemoe" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven eindejaarsdranken mocktail horeca-expo

Healthy Powerjuice

Horeca Expo Mocktail recept: Healthy Powerjuice

horeca-expo mocktail

The Herborist Iced Tea

Horeca Expo Mocktail recept: The Herborist Iced Tea

horeca-expo mocktail

Brazilian Cucumber Ice Tea

Recept uit ons CHEF-magazine: Brazilian Cucumber Ice Tea

mocktail iced tea maken