Feestelijke starter voor valentijn? Kwartel met witte wijn & pompoen

Feestelijk voorgerecht voor valentijn? Kwartel met witte wijn en pompoen

Kwartel gegaard in witte wijn met artisjok en pompoen geserveerd met zijn gekonfijte boutje

Voorgerecht voor 2 personen of hoofdgerecht voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 2 kwartels
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el gesnipperde sjalot
  • 100 g pompoen in blokjes gesneden
  • 1 el dragon
  • 1 hart van artisjok in partjes gesneden
  • 100 ml olijfolie
  • ½ teen  knoflook
  • 1 el rozemarijn
  • 1 el tijm
  • zout en peper
Bereidingswijze:

  • Verwijder de boutjes van de kwartel.
  • Meng de kwartelboutjes met zeezout, peper, knoflook, rozemarijn en tijm.
  • Laat dit langzaam garen in olijfolie gedurende 1 à 2 uur in een oven van ca. 70°C.
  • Bestrooi de kwartels met peper en zout en bak ze zachtjes in een pan.
  • Haal de kwartels uit de pan en fruit de gesnipperde sjalot in het braadvocht. Laat daarna de pompoen en de artisjok even meefruiten.
  • Blus af met de witte wijn en voeg de kwartels toe.
  • Bestrooi met de dragon en plaats een deksel op de pan en laat zachtjes verder garen.
  • Snij de kwartelborstjes van het karkas en serveer met de boutjes, de groenten en het braadvocht.
Tip:

  • Serveer in een weckpotje of cocotte voor 1 of 2 personen.
  • Lekker met knolselderpuree.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten