Lekkere aardbeien in de winter

Lekkere aardbeien in de winter: het kan!

Houd je menukaart up-to-date met aardbeien in de winter

Hoewel er tegenwoordig het hele jaar door smakelijke aardbeien te krijgen zijn, zien we nog te vaak "alleen tijdens het seizoen" verschijnen bij de nagerechten op de menukaart. Nochtans is de tijd dat aardbeien in de winter smaakloos waren gelukkig voorbij. Dankzij de moderne teelt- en transporttechnieken zijn alle vruchten het hele jaar door beschikbaar én lekker. 

Moderne technologie en techniek

Oorspronkelijk waren aardbeien bosvruchten die in het wild groeiden en van februari tot december geoogst werden. Tegenwoordig worden aardbeien het hele jaar door geteeld en geoogst. In België worden ze in de winterperiode uiteraard binnen geteeld, waar ze in de beste omstandigheden rijpen. Dankzij de moderne technologie en techniek zijn deze aardbeien even smakelijk als de vruchten die in de zomer geteeld worden.

Een coupe met verse aardbeien in de winter?

In deze koude periode van het jaar zijn vitamines meer dan welkom. Net zoals sinaasappelen en citroenen zijn aardbeien een bron van vitamine C. Reden genoeg om ze te verwerken in je desserts en nagerechten. Twee bolletjes vanille-ijs, een handvol aardbeien, wat coulis van rode vruchten of chocoladesaus en klaar is kees. Tip: versnipper wat basilicum over je coupe met aardbeien. Heerlijk! Geen zin in ijs? Maak dan een fruitsla.

Diepgevroren aardbeien voor sauzen, smoothies en aardbeienmilkshakes

Pineberry: aardbei met ananassmaakNet als frambozen en bosbessen kun je aardbeien diepgevroren kopen. Die zijn minder interessant om puur te eten maar perfect voor je sauzen, smoothies of milkshakes. De smaak en vitamines worden goed behouden.

Val op met de Pineberry, de aardbei met ananassmaak

Een aantal jaren geleden dook de Pineberry op. Deze witte aardbei met rode pitjes ziet er niet alleen bijzonder uit, hij smaakt ook bijzonder.Verras je klanten met deze exclusieve variant met ananassmaak!

Breakfast bagel

Recept uit onze snackbar catalogus: Breakfast bagel

aardbeien kopen