METRO, DE SPECIALIST IN VARKENSVLEES

Varkensvlees werd lange tijd als tweederangsvlees beschouwd. Beetje bij beetje hebben smakelijke varkens, eerst uit de Pyreneeën en daarna uit de Verenigde Staten, de hele wereld veroverd. Kwaliteitsvolle varkenshouderijen en veeleisende producenten hebben de teugels opnieuw stevig in handen. Zij zetten nu de diversiteit en de verfijndheid van varkensvlees in de schijnwerpers.

METRO Vlees varkensvlees overview

Waarom kiezen voor varkensvlees van METRO?

Uiteenlopende rassen en origines
Competitieve prijzen op basisproducten 
Uitgebreide keuze

TWEE redenen om voor het varkensvlees van metro te kiezen

Competitieve prijzen

Bij METRO kan je rekenen op competitieve prijzen voor basisproducten zoals spareribs, varkenshaasje of varkensrug zonder been. Dit zijn echte klassiekers op de kaart van je brasserie.

Uitgebreide keuze

Van schouder tot buik en rug: met een ruim aanbod aan delen vind je altijd het perfecte stukje varkensvlees voor op jouw menukaart. Kies uit maar liefst 58 referenties, zowel panklaar als technische delen. 

ONS AANBOD varkensvlees

Nog meer dan rundsvlees is varkensvlees onder te verdelen in uiteenlopende rassen die elk over duidelijk herkenbare, unieke eigenschappen beschikken. De voeding, het klimaat en de streek hebben allemaal een invloed op de structuur en de smaak van het vlees. En zoals de oude volkswijsheid al zei: alles van het varken is bruikbaar. Van de filet mignon tot de schouder, over de buik en de hesp: zo veel stukjes om te stoven, te braden, in te maken, te marineren ... 

METRO Vlees varkensvlees Iberico

Ibérico

Steile weiden in de Spaanse siërra’s, waar het klimaat even ruig is als de omgeving, daar leven de Ibérico varkens. Deze bijna wilde varkens kunnen elk voedingsmiddel omzetten in eiwitten. Hun voeding, die voor minstens 50% uit eikels bestaat, wordt aangevuld met vers gras en granen, voornamelijk gerst en tarwe. De Iberische varkens zijn bijzonder actieve dieren die veel bewegingsvrijheid nodig hebben. Daarom worden ze in de openlucht gekweekt. Ze ontwikkelen een enorme spiermassa zonder dat hun gewicht overdreven toeneemt. Het vlees is prachtig rood gekleurd en heeft een subtiele smaak. Door hun lichaamsbouw en hun vermogen om meer intramusculair vet dan zwoerd te ontwikkelen, is hun vlees buitengewoon mals en sappig. Op zijn lekkerst als het nog rosé is. De verschillende Spaanse versnijdingen, zoals de pluma, de presa of de secreto, zijn ideaal om de verschillende facetten van het varken te ontdekken. 

 

Beschikbaar
Iberico Varkenskroon FR rack 1, Iberico Pluma,  Iberico varkensfiletstuk, Iberico varkensrug zonder been ½, Iberico varkensspiering zonder been, Iberico secreto: op bestelling, Iberico presa: op bestelling, Iberico varkenswangen: op bestelling en Iberco pluma diepvries.

METRO Vlees varkensvlees speenvarken

Speenvarken

Je kent ze wel: de porchettakraampjes op een Italiaanse markt, waar varkensvlees aan het spit gebraden wordt met wat kruiden en specerijen. In het zuiden van de Verenigde Staten hoort het melkvarken evenzeer bij een memorabele barbecue als pulled pork. Het speenvarken van enkele weken oud en uitsluitend gevoed met melk, is een van de heerlijkste vleessoorten die er bestaan. De grote truc is zoals je weet om het langzaam te laten garen.

 

Beschikbaar
Speenvarken rug zonder been, Speenvarken rug enkel z-zwoerd, Speenvarken gevuld, Speenvarken hesp zonder been, Speenvarken hesp met heup: op bestelling, Speenvarken +/- 11 kg, Speenvarken +/- 15-20 kg en Speenvarken rug met been.

METRO Vlees varkensvlees Duroc D'olives

Duroc d'Olives

Het Duroc-ras geniet terecht een uitstekende reputatie. Al wordt dit ras overal ter wereld gefokt, in België kweken we een nevenras waarvan de kwaliteit bijzonder inspirerend is: de Duroc d’Olives. Het geheim zit in de voeding, die is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Gent en bevat gezonde olijfolie. Het doel: het aandeel intramusculair vet maximaliseren. Het vlees is mals, gezond en buitengewoon lekker. De toepassingen zijn eindeloos; van hapje tot zelfs dessert. Wat dacht je van een gegrilde tomahawk kotelet, stevige meat balls, reepjes Duroc d'Olives in een tortilla of een zalig orloffgebraad?

Belangrijk: we verkopen Duroc d'Olives enkel standaard in METRO Gent. De boerderij van Duroc d'Olives ligt namelijk in de regio Lochristi en we willen zoveel mogelijk werken met lokaal gekweekt vlees. Onze andere METRO-winkels werken op bestelling.

Beschikbaar
Duroc varkensspiering zonder been, Duroc varkenskroon, Duroc varkensrug zonder been, Duroc varkensbuik, Duroc varkensschouder zonder been, Duroc varkenshaasje: op bestelling en Duroc varkenskroon: op bestelling.

METRO Vlees varkensvlees

Ardenne Tradition

De dieren groeien op in de allerbeste omstandigheden: in open hokken, met veel natuurlijk licht. Elk varken krijgt voldoende ruimte om steeds vrij te kunnen bewegen. De ligruimte is degelijk, netjes en droog. Hiervoor wordt stro of zaagsel gebruikt, geen integraal rooster. De stal is goed verlucht, zonder ammoniak- of CO2-concentraties. De 100% plantaardige voeding die de dieren tijdens de vetmesting krijgen, is bepalend voor de lekkere smaak van het vlees. Spiering, buik of kroon, je bent altijd zeker van de kwaliteit van dit tradioneel gekweekt vlees.

Porc Qualité Ardenne (PQA): dit kwaliteitslabel maakt het mogelijk om onze kwekers centraal te stellen in al onze beslissingen. PQA is de rechtstreekse schakel tussen de varkenskwekers en de slagers. Wij moedigen de Korte Keten aan door de opheffing van de meeste traditionele tussenpersonen zoals veehandelaars, slachthuizen, versnijderijen … Onze varkens komen van regionale boerderijen. De volledige verwerking gebeurt in de buurt, in onze Belgische Ardennen. Zo houden we het transport en de impact op het milieu minimaal.

 

Beschikbaar
PQA varkensspiering zonder been, PQA varkensbuik zonder been 1/2, PQA 6 varkenskroon vac, PQA varkensrug zk z/nek en PQA varkensbovenbil z/deksel: op bestelling.