ONS AANBOD rundvlees
In het METRO assortiment heb je een uitgebreide keuze aan rundvlees met verschillende Belgische, Europese en overzeese rassen. We bieden je ons rundvlees aan in vacuum verpakkingen per portie, zodat het onmiddellijk klaar is voor gebruik. Je kiest uit een ruim aanbod, zowel vers als in de diepvries, zodat je altijd het geschikte stuk rundvlees vindt voor jouw menu.
METRO Chef Iers rundsvlees
Het vlees van Slaney Valley is afkomstig uit geselecteerde boerderijen in het graafschap Wexford, in het oosten van Ierland. Er worden uitsluitend jonge stieren en vaarzen uitgekozen. Het resultaat is een zacht vlees met een subtiele marmering en een uitstekend evenwicht tussen vlees en vet. Het vlees heeft een certificaat van Ierse fok en slachting. Via het lastenboek kan je de oorsprong en het traject van het vlees volledig transparant nagaan, van bij de boer tot in de winkel. QA METRO BE garandeert de kwaliteit en voedselveiligheid en volgen deze nauw op.
Beschikbaar
Kroon, Filetstuk, Ribeye, Bovenbeen kogel, Tomahawk en Filet d'Anvers.
METRO Chef Belgisch Witblauw
Het Belgisch Witblauw is een vleesras dat zijn gelijke niet kent. Het ras munt uit op alle domeinen, zowel in de filets en de ribstukken als in biefstukken of koteletten. Dit rundvlees met een uitstekend smaak- en textuurprofiel, bevat weinig vet en veel smaak, het is uiterst gezond. Het label METRO Chef, dat uitsluitend de beste koeien en vaarzen selecteert, waarborgt een onberispelijke voedselveiligheid en een constante kwaliteit.
Kies voor lokaal engagement en een Belgisch product, waarvan je het lastenboek kan raadplegen. Zo is er volledige transparantie: je kan de weg van het vlees volgen van oorsprong tot in de winkel. Het gaat om uitsluitend vrouwelijke beesten die in België geboren, gekweekt en geslacht zijn. Hiervan garandeert QA METRO BE de kwaliteit en voedselveiligheid.
Wagyu
Deze runderen worden ten vroegste geslacht als ze drie jaar oud zijn, en worden tijdens het laatste gedeelte van hun fokperiode, gedurende 300 tot 500 dagen, uitsluitend gevoed met graan. Dankzij die voeding vergroot de dichtheid van hun intramusculaire vet, waardoor ze die zo geliefde marmering verkrijgen. Met zijn onvergelijkbare gemarmerde structuur, die bijna wit gestreept te noemen is, en zijn lichtroze vlees dat smelt in de mond zoals geen ander, is Wagyu het meest exclusieve rundvlees op de markt. Doordat het zo rijk en mals is, is het ook ideaal in surf & turf-combinaties, bijvoorbeeld met kreeft of met oesters.
Angus
Black Angus is een topper uit de grote Angelsaksische traditie: vetrijk vlees met een duidelijk aanwezige intramusculaire marmering. Ook gebakken blijft het mals en uiterst sappig, met vet- en hazelnoottoetsen. De dieren worden gegarandeerd gefokt zonder antibiotica of groeihormonen.
Beschikbaar
Entrecôte, filet pur, kroon en dunne lende.
Hereford
Het Herefordras ontstond in het westen van Engeland, in het gelijknamige graafschap. Het zijn grote dieren met een witte kop, een rood lijf en een indrukwekkende spierstructuur. Het vlees is mooi, niet overdreven gemarmerd. De vetaders verdwijnen gewoonlijk bij het bakken. Het vlees smelt heerlijk in de mond en heeft een grasachtige smaak.
Beschikbaar
Rund Rib Eye ZD, Rund Filetstuk ZK, Rund T-bone 750-850G, Rund Dunne Lende MK 1/2, Rund Tussenrib MB en Rund Bovenbil Kogel Ierland.
Australian Grain Fed
De rug- en borststukken van de Australian Grain Fed zijn altijd een prima keuze. Dit gemarmerde vlees heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft een rijke en volle smaak en geurig vet. Het geeft het beste van zichzelf als je het gewoonweg grillt nadat het eerst een tijdje in de oven gegaard is op lage temperatuur.
Simmental
Of het nu in Zwitserland, Oostenrijk of zelfs Duitsland graast, het Simmental rund voelt zich het best in de open lucht. Met zijn roodbruine vacht en zijn witte vlekken is hij het levende stereotype van het rund dat je in een Alpenlandschap ziet staan. Zijn vlees is gepersilleerd, heeft een zeer fijne structuur, is vet en goed gemarmerd.
Beschikbaar
Rib eye, Filet en dunne lende.
Txogitxu
Trouw aan die unieke traditie richtte Imanol Jaca Txogitxu op, zodat de hele wereld kon kennismaken met de onevenaarbare smaak van het Baskische rundvlees. Het merk is intussen uitgegroeid tot de lieveling van de allergrootste chefs, die vooral houden van de perfecte rijping van het prachtig doorregen topvlees met een superfijne smaak.