Metro, de specialist in lamsvlees

Als lamsvleesgroothandel heeft METRO voor de horeca-uitbater een breed assortiment standaard en prijswinnende producten samengesteld. We bieden ook vlees uit biologische landbouw aan, karkassen van lamsvlees en halal vlees. Een ruime keuze voor ieder menu!

METRO Vlees lamsvlees overview

Waarom kiezen voor lamsvlees van METRO?

Competitieve prijzen
Uitzonderlijke kwaliteit
Sterk assortiment

ONS AANBOD lamsvlees

METRO Vlees Nieuw-Zeelands lamsvlees

Nieuw-Zeelands lamsvlees

Nieuw-Zeeland, het land van de lange witte wolk, is de grootste exporteur van lamsvlees ter wereld en heeft enkele decennia geleden resoluut gekozen voor natuurlijke fokmethoden, zonder preventieve antibiotica en met de nadruk op dierenwelzijn. 

De lammeren staan terecht bekend om hun stevige en bijzonder smakelijke vlees. Het heeft weinig vet aan de buitenkant en onderscheidt zich door zijn rijke smaak en malsheid. De dieren grazen het hele jaar buiten en eten niet alleen gras maar ook stikstofrijke witte klaver, die hun vlees een niet te imiteren extra smaak geeft. Altijd een plus als je Nieuw-Zeelands lam op je kaart hebt staan.

Populaire delen zijn de lamsnekfilet en de kroon. Ook de minder gekende lamsschouder is top, traag gegaard in een stoverij, soep of rollade. Je kan er ook heerlijk lamsgehakt van maken.


Beschikbaar
Lamsrugfilet Rumsteak, Kroon 35 mm & 75 mm; Bout met en zonder been, Lamsschouder en Lamskoteletten.

METRO Vlees lamsvlees

Iers lamsvlees

In Ierland zijn de kuddes meestal klein, gemiddeld zo'n honderd dieren. In alle provincies van het grote Keltische eiland zijn herders actief. Met 32.000 schapenfokkers is Ierland hét onbetwiste vaderland van het ambachtelijke lamsvlees. De diversiteit van de vegetatie, die bestaat uit talloze bloemen, varens en aromatische planten, in combinatie met de maritieme invloed en het altijd zachte klimaat geven het vlees zijn heerlijke geparfumeerde smaak.

Het vlees smaakt fantastisch in alle versnijdingen en is niet te versmaden als lamsbout. Daarmee kan je uitpakken voor grotere groepen zoals een familiedinner of een zomerse BBQ. Probeer ook gerust eens de voordelige schenkel: na de lange gaartijd geeft deze in soep, saus, bouillon een bijzonder smaakpallet prijs.

Beschikbaar
Schenkel, Kroon, Lamsbout M-been, Schouder gebraad en Lamsbout Z-been.

METRO vlees lam agnei

Agnei Iberico lam

Het lamsvlees van Agnei Iberico is afkomstig van een traditioneel ras uit Aragon, aan de Spaanse kant van de Pyreneeën. De dieren worden gevoed met granen, maïs en zonnebloempitten. De dooradering van dit exclusieve en gezonde vlees zorgt voor een gebalanceerde smaak en sappigheid. Het is rijk aan Omega 3 en 6 en past in cholestorolverlagend dieet.

Beschikbaar
Agnei lam nek zonder been, Agnei lamskroon, Agnei lam bout met been, Agnei lam tournedos, Agnei lam churrasco en Agnei lam rugfilet.