METRO, de specialist in kalfsvlees

Kalfsvlees, hét witte vlees bij uitstek, is zowel makkelijker verteerbaar als fijner van textuur dan rundvlees. Acht maanden, dat is volgens de Europese wetgeving de maximumleeftijd om nog kalf genoemd te worden. Het is een vetarm vlees dat steeds populairder wordt. Omdat er veel oliezuur en selenium in zit, is het een gezond stukje vlees. METRO presenteert je een zo gevarieerd mogelijk aanbod met producten van uitzonderlijke kwaliteit. 

METRO Vlees kalfsvlees overview

Waarom kiezen voor Kalfsvlees van metro?

Lokaal vlees
Hoge kwaliteit
De sterkte van ons eigen merk 

Waarom kiezen voor het kalfsvlees van METRO?

 

Werk je liefst met onze eigen merken? Dan stellen we je graag ons METRO Chef Belgisch kalfsvlees voor. 


METRO Chef werkt uitsluitend met kalveren die in België geboren, gekweekt en geslacht zijn en door QA METRO België opgevolgd. Het vlees komt enkel van kalfsveehouders met een BCV-certificaat (Belgian Controlled Veal) en een Veal Welfare-label (diervriendelijke huisvesting en transport en GGO-vrije voeding). 

Dankzij het officiële oormerk is het vlees bovendien perfect en nauwkeurig te traceren. 

ONS AANBOD kalfsvlees

METRO Vlees kalfsvlees

Belgisch kalfsvlees

In België bestaat er een label speciaal voor kalveren, Belgian Controlled Veal (BCV), dat voor elk dier een precieze traceerbaarheid garandeert, van boer tot slager. Kalfsvlees bak je best op lage temperatuur. Op die manier behoudt het vlees, dat weinig bindweefsel bezit, zijn sappigheid en zachtheid optimaal. De nobele delen uit de buurt van de filet zijn het lekkerst als ze gestoofd of gegrild worden, op voorwaarde dat ze tot hoogstens rosé gegaard worden, en nooit ofte nimmer à point.

 

Beschikbaar
Bovenbil zonder deksel, Osso Bucco, Dunne lende, Filet d'Anvers, Kroon, Filetstuk, Gebraad en Fricassee.

Witblauw

Graankalf

Het graankalf eet een mengeling van natuurlijke granen en behoudt daardoor niet alleen de typische eigenschappen van jong vlees - zachtheid, malsheid en verfijning - maar krijgt daarbovenop ook de enorme rijkdom van het vlees van volwassen dieren. De goed ontwikkelde spierstructuur van het graankalf zorgt voor een zekere volheid en bijkomende smeuïgheid. Van deze graangevoederde kalveren is de kroon niet te versmaden: de dikke koteletten met boterzacht vet rond leveren een subtiele smaak op.
Waygu

METRO Chef Belgisch Kalfsvlees

Het vlees van METRO Chef kan van de stal tot in onze winkels getraceerd worden en het wordt in elke fase volgens de strengste normen gecontroleerd. De kalveren zijn geboren in België en gedurende de volledige kweekperiode op een Belgisch bedrijf gehouden. METRO Chef is synoniem voor mals, lekker en veilig. Het vlees is onder bewarende atmosfeer of vacuüm verpakt en blijft daardoor langer vers.