Vis

Een assortiment zo rijk als de zee diep is

Zoet- en zoutwatervis, schaal- en schelpdieren, zeewieren en andere vispro­ducten. Samen met de meest uiteenlopende vis­conserven, gerookte en gedroogde vis en diepvriesvis vormt dat een assortiment, zo rijk als de zee diep is.


Vis

  • 70 soorten

    Door frequente leveringen kunnen we je elke dag meer dan 70 soorten ultraverse vis aan­bieden.

  • herkomst

    De herkomst van de vis bij METRO is steeds traceerbaar.

  • High Level IFS

    Alle METRO-visafdelingen behaalden het certificaat voor ‘High Level IFS’ (International Featured Standards) en autocontrole.vis-left

Vis wordt bij METRO in ideale omstandig­heden aangeleverd en gepresenteerd. De koudeketen wordt niet onderbroken dankzij een speciale geklimatiseerde loskade en een presentatie op ijs in een gekoelde winkelruimte. Omdat hygiëne bij vis cruciaal is, worden de togen elke dag gereinigd. 

Indien je zelf niet beschikt over koelhouders voor het transport, dan bieden wij je geladen koelelementen of koelijs op -70°C aan. Je kunt voor een perfecte levering natuurlijk ook rekenen op onze Sprint of Delivery Service.

Tong, tarbot, griet, wijting, langoustines en sint-jakobsschelpen zijn afkomstig van veilingen in Frankrijk, Schotland, Noorwegen, Nederland en België. De befaamde Petits Bateaux kopen we op de Franse veilingen.
Zalm, zalmforel en forel worden gekweekt. Voornamelijk in Noorwegen, Schotland en België. De meeste vis is echter afkomstig uit IJsland. Dankzij dagelijkse leveringen kunnen we je uiterst verse zeewolf, kabeljauw, koolvis, roodbaars en nog veel meer soorten vis aanbieden. Vele van deze soorten zijn afkomstig van milieuvriendelijke lijnvisvangst.