Over ons assortiment

over-ons-assortiment-hero


Vers en diepgevroren

Als food-professional stel je hoge eisen op het vlak van kwaliteit en versheid.  Bij METRO vind je op één plaats alles wat je nodig hebt, ultra-vers én in de hoeveelheden die jij op dat ogenblik nodig hebt. De ultra-versafdeling is de sleutel van METRO’s succes, maar ook onze diepvriezers bevatten heel wat heerlijke verrassingen.

Smakelijk en veilig

Voedselveiligheid is bij ons gegarandeerd.  Wij hanteren uiteraard nauwgezet alle HACCP-normen, maar we gaan nog verder. Bij METRO wordt zelfs de veel strengere IFS of International Food Standard toegepast!

Nu steeds meer mensen last hebben van allergenen, kun je bij METRO een ruim assortiment van producten vinden die gegarandeerd glutenvrij en/of lactosevrij zijn.

Regionaal en internationaal

Regionale producten en specialiteiten zijn erg belangrijk. Onze mensen  zijn voortdurend op zoek naar de beste kwekers en telers in jouw streek, maar omdat jouw METRO-winkel deel uitmaakt van een internationaal concern kunnen we ook de producten die van verre landen komen, ginder door onze mensen laten uitkiezen. We kunnen bij onze leveranciers ook condities voor grotere hoeveelheden bedingen. Daarvan profiteer jij natuurlijk mee.

Frisse ideeën en Fresh Ideas

METRO zoekt en vindt steeds nieuwe oplossingen en “vers-ideeën” om het werk in je keuken vlotter en rendabeler te maken. Bijvoorbeeld lekvrije tomaten, ananas zonder kroon of sinaasappelen met meer sap en een dunnere schil.
Zowel in de winkel als op deze website liggen innoverende en inspirerende producten voor het rapen. Klik maar eens op Solutions & Inspiration. 
Door intense contacten met de chefs van sterrenrestaurants brengen we ook steeds meer premium-producten.

A-merken en huismerken

Zo hebben we heel wat uitstekende wijnen die je exclusief bij METRO kunt kopen, maar het gaat nog verder: naast duizenden A-merken bieden we je onder onze huismerken Horeca Select, Rioba en, H-Line ook alternatieven die evenveel kwaliteit bieden voor minder geld.

Uitrusting en onderhoud

Naast voeding en drank, vind je bij METRO ook alles voor de uitrusting en het onderhoud van je zaak: een wit servies of een “black box” kassasysteem, een simpele dweil of een industrieel detergent… je vindt het altijd wel in onze non-food afdeling.