WIJN VAN HET JAAR 2016

header-nl-woty

Door de sommeliers van METRO verkozen tot beste wijn van 2016.


WIJN VAN HET JAAR: GEKOZEN DOOR EXPERTEN

Elk jaar selecteren de wijnexperten van METRO zorgvuldig een van de beste wijnhuizen ter wereld om de Wijn van het Jaar te produceren. Voor 2016 is de keuze gevallen op Santa Rita, een bekroond Chileens wijnhuis dat bekendstaat voor haar innovatieve stijl, superieure kwaliteit en ecologische aanpak. METRO en Santa Rita hebben samen de Wijn van het Jaar 2016 ontwikkeld: de Cavanza.


bernard
Bernard Filiol de Raimond,
Director Global Wine Management, METRO/Makro
andrea

Andrea Alonso,
Winnaar van de “2010 Golden Nose”, METRO/makro Spanje: lid van het internationale selectiecomité voor de Wijn van het Jaar

carlos
Carlos Gatica
Wijnmaker en landbouwingenieur, wijnhuis Santa Rita


SELECTIEPROCES

De meest ervaren wijnexperten van METRO gaan ieder jaar op zoek naar de Wijn van het Jaar. Die wijn moet beantwoorden aan de hoge verwachtingen van METRO voor wat betreft kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Hieronder vind je de te volgen stappen om de Wijn van het Jaar te kiezen. 

Wine_selection_graphic-nl

SANTA RITA: DIEPGEWORTELD IN CHILI

santa_rita

Santa Rita heeft een lange geschiedenis in Chili. Het wijnhuis werd opgericht in 1880 en oogst druiven van geselecteerde wijngaarden bij de kust en aan de voet van het Andesgebergte. De druiven leveren de superieure en verrukkelijke Wijn van het Jaar op, de Cavanza, een typisch Chileense wijn, weliswaar met een internationale uitstraling.

Ontdek Chili

ECOLOGISCH VERBOUWDE KWALITEITSWIJN 

quality-wine

Santa Rita profileert zich als een ethisch, ecologisch en economisch slim wijnhuis. Dankzij efficiënte maatregelen reduceert het huis het verbruik van water en energie en het gebruik van glas. Santa Rita beperkt ook fors het gebruik van kunstmeststoffen waardoor haar ontelbare hectares landbouwgrond biologisch gecertificeerd zijn. Voor haar inspanningen in Chili heeft Santa Rita al verscheidene prestigieuze, internationaal erkende prijzen gewonnen.